Community

01 of 07

Bell Labs

  • Date: June 2011 Location: Holmdel, New Jersey Project Description: Conceptual Design

    The iconic Bell Labs building designed by Eero Saarinen is undergoing redevelopment to eventually become a multi-use structure for the township of Holmdel. JZA+D proposed a design for the main atrium that would continue the legacy of the original architect while clarifying circulation and organization. A network of stairs added to the existing corridors allowed access to the upper floors from the main atrium, and vibrant colors differentiate between the various uses--from medical offices to retail. Adding LED screens at each end of the enormous atrium, coupled with new seating areas, creates a dynamic public space for the residents of Holmdel. In 2013, JZA+D was selected as one of three architects to do tenant design and fit-out work for the adaptive re-use project.

PDF